Gerçek Hocayı Sahtesinden Ayırmak
Havas ilmi diye nitelendirilen sırlı dünyaya açılan bu kapıdan sadece bu insanlar girebilirler. Ne yazık ki, toplumumuzda bu tür insanların sayısı azdır. Sosyal hayatımızdaki birçok kişi, onların varlığının farkında bile değildir. Onların derdi, meşhur olmak, saygı görmek, para kazanmak değildir. Çünkü içlerinde yaşayan o merak tutkusu onları hiçbir zaman yalnız bırakmamaktadır. Cenab-ı Hakk’ın “Bildiklerinizle amel ederseniz bilmediklerinizi de size öğretirim.” ifadesi gereğince, bilgi seviyeleri her geçen gün artarak katlanır. Onlar kainatı, toplum içinde yaşayan sıradan bir insan gibi algılamazlar. Olaylara bakışları, hükümleri herkesten farklıdır. Bilgi seviyeleri arttıkça da nefislerinden ve şeytandan daha fazla uzaklaşırlar. Hoca diye nitelendirilebilecek insanlar sadece bunlardır. Bunların içerisinde de şaşıranları ve sapıtanları yok değildir.
Şaşıranların merak tutkusu çok güçlü değilse ve keskin bir zekaya da sahip değilse, nefsinin ve şeytanın esiri olmaktan kurtulamazlar. Onlar da toplumun cinci, üfürükçü dediği insanlardan biri olarak yaşamaya mahkum olurlar. Toplumun gerçekten ihtiyaç duyduğu mistik anlamda oluşan sorunlarını, ancak araştıran ve öğrenme isteğinin ardı arkası kesilmemiş bu insanlar çözüme ulaştırabilirler. Fakat bu insanların önü hep tıkanmıştır. Toplum, onları da diğerleriyle aynı kefeye koyup cincilik damgasını alınlarının ortasına
Bu insanları hem toplum hem de bu işi yapan sahtekârlar sürekli basmıştır. Ne yazık ki, bu damgadan da asla kurtulamazlar. fikirleri başkalarına da satmaktan geri durmazlar. Hatta onlar olarak rencide ederler. Cinciler, onların ortaya koyduğu cin isimlerini, çıkar amaçlı olarak kullanmaktan da geri durmazlar. Havas ilminin gerçek sahipleri, yaşadıkları bu olumsuz hayata rağmen, edindikleri bilgilerle ve yeni bilgilere ulaşma tutkusuyla ayakta kalırlar. Bu bir avuç insanın önü biraz açılmış olsa, toplum kendi kurtulma imkanı bulabilecektir. Fakat böyle bir durum kendini kandırmaktan ve ortaya çıkardığı hayali yalanlardan toplumda, bu işi meslek edinmiş hayal ürünü cincileri rahatsız ettiği kadar, sosyal hayatta yaşayan diğer fertleri de rahatsız edecektir. Toplumun uydurduğu safsatalar ortaya döküldüğünde, bu insanların çirkefliğinin ve onlardan yardım insanların ne durumda olduklarının açığa çıkmasıyla birlikte herkes kendini sorgulamak zorunda kalacaktır. Uman Daha önce de belirttiğimiz gibi bu işi meslek edinmiş insanları ortaya çıkartan, yine toplumun kendisidir. Toplumun bu insanları ortaya çıkartma sebebi ise, içinde yaşadığı çatışmaları sorgulamaktan kaçınmasıdır. Fertler kendilerini ifade edemedikleri için ya da etmeye kalktıklarında kendilerini rahatsız edecek durumlarla karşı karşıya kalacaklarını bildikleri için, bu çatışmalarını, hayali birtakım figüranlarla kapatmaya çalışırlar. Örneğin yeni evli gelinin ayrı bir eve taşınmak istediği halde kocasına bunu kabul ettiremeyişi hatta bunu ifade edemeyişi yüzünden, içinde bulunduğu çatışmalardan kurtulmak amacıyla ortaya koyduğu bayılmaları, hoca diye nitelendirilen bu insanlar tarafından halledilmiştir. Çünkü hoca, alması gereken önlemleri kendisi almıştır. Yani bir bakıma tutmuştur. Doğal olarak da araştırmacı yapıda olan insanlar, bayılan yeni gelin, hocayı kendisine bir avukat olarak bu işin gerçeklerini ortaya koyduklarında, sahte hocalar kadar, yeni gelin de rahatsız olacaktır. Aynı zamanda yeni gelinin ailesi de. Çünkü yeni gelinin ailesi problemlerinin çözümüne ön ayak olacak yerde tıkanmasını sağlamaktadır. Bunu yapmalarının sebebi ise, nefislerinin esiri oluşlarıdır. Çünkü yeni gelinin evden ayrılmasına izin verilirse, çevredeki komşuları ve akrabaları “Bir geline söz geçiremediniz mi, siz ne biçim atasınız?” diyeceklerdir. Başkaları tarafından eleştirilmemek ve hor görülmemek için sorunlarını çözmek yerine kilitlemeyi tercih etmektedirler. Onlar da yeni gelin gibi bu sorunlarını, sahte hocanın isteğiyle aşarlar, çünkü yeni gelin evden ayrıldığında çevredeki insanlara verebilecekleri cevap vardır, “Hoca bizim evde cin olduğunu ve gelinin başka bir eve taşınması gerektiğini söyledi.” İşte bu cevapla, hem yeni gelin huzur bulmuştur hem de kayınvalide ve kayınpeder.
“Gerçekler ortaya konursa toplumdaki herkes kendini sorgulamak zorunda kalacaktır.” dememizden maksat, işte bundandır. Bu nedenden dolayı da araştırmacıların ve merak sahibi insanların konuşmasını hem hocalar hem de onları hoca yapan insanlar istemezler. Yukarıda bahsedilen durum basit bir örnektir. Bu örneği birçok alanda yaşamak ve görmek mümkündür. Toplumun mistik alanda ürettiği korkularından ve bu korkuların ürünü olarak ortaya çıkarttığı hocalardan kurtulabilmesi için ilim sahibi insanların konuşmaları gerekir. Ancak bu olur mu, olmaz mı, bilinmez. Bu hastalık, toplum içinde bir “kangrendir”. Bu olaylar hayatın bir kısmının sorunlarını çözen bir yapı olarak asla görülmemelidir. Diyebilirsiniz ki ne gerek var? Bırakın insanlar sorunlarını nasıl istiyorlarsa öyle çözsünler. Fakat durum sanıldığından çok daha tehlikelidir. Bu tehlike hem insanların yaşamını hem de imanlarını tehdit etmektedir. Bu konuyla ilgili ayrıntılar, cincilerin “toplumda ortaya çıkardıkları zararları” anlatacağımız bölümde ele alınacaktır. Bu durum sorgulanmadan bırakılamaz, bırakılmamalıdır da!
KAYNAK; Büyü Tutar Cin Çarpar (CEVAT TOPKARA) Büyücülerin arka bahçesi